Studio Picobella

Startende ondernemer? Tips!

Startende ondernemer? Tips!

Overweeg je om te starten als zzp’er? Wil je weten of het echt iets voor jou is en hoe je je goed voorbereidt? Ik ben dit jaar tien jaar ondernemer en deel graag mijn ervaring met je.

Op 24 mei 2011 schreef ik mijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel in Den Haag. Wat was ik trots en wat kreeg ik daar een berg energie van. De kredietcrisis was nog in volle gang, maar dat deerde mij niet. Mijn gevoel zei: “Yes, ga ervoor!”

Een goede voorbereiding

Ook al ben ik een groot voorstander van luisteren naar je intuïtie, mijn beslissing om een eenmanszaak te beginnen ging niet over een nacht ijs. Bij ondernemen komt namelijk behoorlijk wat kijken.

Zo is het toch echt belangrijk om eerst een ondernemersplan te schrijven, je goed te verzekeren en de boekhouding slim in te richten. Maar dan ben je er nog niet. Je moet bijvoorbeeld zelf op zoek naar een pensioenregeling. En weet je zeker dat je geknipt ben voor acquisitie en netwerken? Hoe zet je jezelf op de kaart?

Nieuw: uurtje sparren

Een goed begin is het halve werk. En waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als zoveel ondernemers je al voor zijn gegaan? Het lijkt mij ontzettend leuk om mijn ervaring met jou te delen en je op weg te helpen. Dat scheelt jou een hoop tijd en gedoe.

Daarom bied ik vanaf vandaag een uurtje sparren aan voor startende ondernemers. Voor slechts 75 euro (inclusief btw) vertel ik hoe ik mij heb voorbereid, leer je waar je als freelancer allemaal aan moet denken én denk ik met je mee over jouw zakelijke ideeën.

Aanmelden

Ben je er klaar voor? Stuur me een berichtje en meld je aan. Dan prikken we samen een datum om online óf tijdens een wandeling in Utrecht lekker ongedwongen te sparren. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en ben benieuwd naar jouw dromen en plannen!

Groet,

Tanja Eijkelboom
zelfstandig communicatieadviseur | tekstschrijver | tekenaar